Reparatie verzoek
Bekijk alle foto's
De Kattendans in Bergeijk vervult een gemeenschapsfunctie, maar het is tevens een theater met een regionale functie. Het gebouw werd in 1993 in gebruik genomen en is inmiddels gedateerd en uit haar jasje gegroeid. Daarom wordt er een nieuw stuk aangebouwd. Daarvoor moet een deel van het huidige gebouw worden gesloopt. In dit gedeelte komt een grote, multifunctionele zaal. Bovendien worden hier de ruimtes voor de verenigingen geconcentreerd. In totaal komt er 325 m2 aan ruimte bij. Het theater krijgt een compleet nieuwe entree en foyer. Ook de bestaande theaterzaal krijgt een make-over. Het gebouw wordt duurzamer, zo worden er warmtepompen geïnstalleerd en komen er 150 zonnepanelen op het dak. De gevel wordt voorzien van een metaalachtige bekleding die als een gewaad om het gebouw komt te hangen. Architectenbureau Diederendirrix is verantwoordelijk voor het ontwerp.
Projectnaam
De Kattendans
Project type
Bedrijfshuisvesting
Status
Uitvoering
Locatie
Eerselsedijk 4
Plaats
Bergeijk
Opdrachtgever
Gemeente Bergeijk
Koop / Huur
N.v.t.
Contactpersoon
Gerke Kok
Contact e-mail