Reparatie verzoek

In 1993 kwam de jonge Koen bij Moeskops’ Bouwbedrijf stage lopen als leerling timmerman. Nu, 31 jaar later loopt zijn zoon Ries Hoeks stage bij Moeskops.

Ries volgt praktijkonderwijs op VWO niveau op het Pius-X college in Bladel en wist direct waar hij stage wilde lopen, bij Moeskops’ Bouwbedrijf. Al van jongs af aan viel het zijn vader op dat Ries handig is, iemand die makkelijk mee aanpakt. En ook wel inzicht heeft, hij heeft een timmermansoog zo gezegd 😉

Ries vindt de bouw vooral leuk omdat het veel verschillende disciplines omvat. Tijdens zijn stage heeft hij veel nieuwe dingen over de bouw geleerd én ervaren. “Het contact met de collega’s op de bouw is erg gezellig, werken is veel leuker dan school, maar minder leuk is het vroeg opstaan…”

Ondanks die wekker is het voor Ries duidelijk dat hij later in de bouwwereld gaat werken. Nadat hij zijn VWO heeft gehaald, wil hij graag naar het Techniekhuys in Veldhoven en de opleiding allround timmerman volgen. “En dan net als ons pap timmerman worden.”

Als je als 15-jarige samen met je vader een garage hebt gebouwd, dan hebben we er alle vertrouwen in dat Ries een mooie toekomst in de bouwwereld tegemoet gaat. En hier geldt zeker: de appel valt niet ver van de boom!

Ries heeft zijn toekomstbeeld al langer duidelijk, maar voor veel jongeren ligt dat anders. En dat is nou precies het doel van een stage: jongeren kennis laten maken van de mogelijkheden, hen ondersteunen in hun keuze én ze enthousiasmeren voor een carrière in de boeiende bouwwereld. Een wereld vol carrièremogelijkheden en kansen!