Reparatie verzoek

Afgelopen week verscheen pastoor Joost Jansen in zijn habijt op de bouwplaats: de pastorietuin in Berlicum.

Hier, op grond van de heilige Augustinus, bouwt Moeskops’ Bouwbedrijf 32 energiezuinige appartementen voor BrabantWonen.

Pastoor Jansen, die voor zijn intrede in het klooster metselaar was, sprak zijn bewondering uit voor de bouwmannen en vrouwen. Ieders taak telt en is belangrijk om samen iets moois te bouwen. “Het is niet enkel stenen bikken of stapelen, het is samen aan een ‘kathedraal’ bouwen”, aldus pastoor Jansen.

Het feit dat de bovenste verdieping van het gebouw bestemd is voor Trajectvol, een zorgorganisatie die woonbegeleiding biedt aan huurders, geeft de pastoor een fijn gevoel; “Mooi dat we in de lijn van de kerk maatschappelijk wat goeds doen voor de gemeenschap in Berlicum.”

BrabantWonen uitte haar tevredenheid over het verloop van het bouwproces. De bouw vordert immers gestaag en dat was voor BrabantWonen reden om alle harde werkers te trakteren op een niet te versmaden lunch.

Ondanks de vele regen de afgelopen dagen, bleef het om dat moment droog. Zou de aanwezigheid van de pastoor dan toch…..?!