Reparatie verzoek

Demi van de Ven is 3e jaars studente Bouwkunde aan Avans Hogeschool te Tilburg. Ze is onlangs gestart met haar stage bij Moeskops’ Bouwbedrijf.

Nadat ze voor zichzelf had besloten dat ze stage wilde lopen op een bouwplaats, is ze op zoek gegaan naar een middelgroot bedrijf met meerdere transformatie projecten, omdat zij transformatie zeer interessant vindt.
Het aantal transformatie projecten bij Moeskops’ Bouwbedrijf viel op en dus volgde er al snel een sollicitatiegesprek met een korte kennismaking met een positief resultaat. Inmiddels zitten haar eerste weken er al op.

Tijdens haar stage hoopt Demi te ontdekken welke richting ze op wil gaan. Dat leek in eerste instantie architectuur te worden, maar nu al blijkt dat de voorbereiding en uitvoering veel interessanter en dynamischer is dan ze had gedacht. “Het is gaaf om te zien hoe het proces verloopt, zowel bij werkvoorbereiding als bij de uitvoering op de bouwplaats. Middels deze stage krijgt ik veel inzichten in de processen en zie ik de geleerde theorie in de praktijk.”

Demi heeft het prima naar haar zin bij Moeskops. “De omgang met de collega’s verloopt prima, iedereen is aardig en behulpzaam. De start van het project waar ik stage ga lopen is uitgesteld, maar ook op kantoor is genoeg te leren en te ontdekken. Ik ben er nu al achter dat een volledige werkweek binnen, achter een laptop niet zo mijn ding is. Dus wellicht word ik uitvoerder, dan heb ik meer variatie in mijn werkzaamheden en zie ik meer van het proces: van papier naar gebouw!”

En dat biedt de bouwwereld; volop variatie in verantwoordelijkheden, werkzaamheden en kansen, ook aan vrouwen! #girlpower