Reparatie verzoek

Aan de Vitruviviusweg 41 staat tussen de bomen verscholen de voormalige basisschool “De Korenaar”. Door de gemeente Eindhoven was een prijsvraag uitgeschreven om de locatie, met behoud van het karakteristieke deel van het schoolgebouw, te herontwikkelen tot woonlocatie.

Moeskops’ Bouwbedrijf heeft samen met Pauwert Architectuur en Verhoeven de Ruijter hieraan meegedaan. In de tweede fase is ook Merosch hierbij nog aangesloten.

De eerste ronde zijn we boven komen drijven met ons ontwerp en het bijbehorende bod:  we zaten bij de beste drie inzendingen! De definitieve uitslag heeft echter niet gebracht wat we ervan hoopten: we zijn uiteindelijk als 2e geëindigd.

Toch kijken we terug op een fantastische onderlinge samenwerking met Pauwert Architectuur en Verhoeven de Ruiter. Door deze integrale en intensieve samenwerking hebben we een, naar onze gezamenlijke mening, zeer doordachte, kwalitatief hoogstaande en duurzame inzending kunnen maken: “het Speelkwartier”.  Jammer dat het slechts bij een plan blijft.