Reparatie verzoek

 

Op 27 maart 2024 organiseerde de bouw-, techniek- en onderhoudssector de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Dit jaar is de slogan: Veiligheid versterkt als je samenwerkt!

In totaal werden acht projecten en ook onze eigen timmerfabriek en werf bezocht door directieleden, projectleiders en KAM medewerkers van Moeskops’ Bouwbedrijf om veilig en bewust bouwen extra onder de aandacht te brengen. De landelijke cijfers van ongevallen en andere veiligheid issues zijn nog altijd te hoog.

Routine en extra snelheid mogen nooit een excuus zijn om onveilig te werken. Bovendien heeft elk bouwproject bepaalde risico’s waardoor er naast de standaard veiligheids- maatregelen veelal ook project specifieke veiligheidsmaatregelen moeten worden getroffen. Het belang van elkaar aan te durven spreken op onveilig handelen werd ook besproken, wegkijken van onveilige situaties in nooit een goede oplossing.

Op deze dag was er ook een interactief onderdeel om de kennis van de symbolen van gevaarlijke stoffen te testen. De kans is namelijk groot dat je op een bouwlocatie met gevaarlijke stoffen te maken krijgt. Het is daarom belangrijk dat je weet wat de eventuele risico’s van dergelijke stoffen zijn. En natuurlijk ook met welke PBM’s je jezelf dient te beschermen.

Het leggen van de juiste combinaties van symbolen en de betekenissen werd enthousiast opgepakt. De collega’s die de opdracht het snelste voltooiden werden beloond met toepasselijk lekkers…😉