Reparatie verzoek

Onlangs verwelkomde Moeskops’ Bouwbedrijf vier studenten op haar kantoor in Bergeijk voor een nadere kennismaking. Maar ook om ze meer inzicht te geven in ons bedrijf en onze duurzaamheids- missie.

De studenten vormen samen hét team dat, naar aanleiding van een pitch, voor Moeskops een onderzoek gaat starten. Circulariteit staat centraal in deze onderzoeksopdracht.

Moeskops wil circulariteit en al haar facetten steeds verder inbedden in haar projectvoorbereiding. Maar waar liggen de verbeter- mogelijkheden ten aanzien van het ontwikkelen van bouwprojecten…?

Twee bouwmethodieken betreffende; ‘vier ééngezinswoningen in Boschveld’ zullen worden onderzocht. Een standaard woning met traditionele bouwmaterialen versus een vergaand bio-based ontwerp met bijpassende materialen.

Concreet worden er per variant gegevens verzameld en een vergelijking gemaakt op niveau van circulariteit. Welke bouwmethodiek heeft de hoogste ‘R-score’: refuse, reduce, redesign, re-use, repair, refurbish, remanufacture, re-purpose, recycle en recover.