Reparatie verzoek

Onlangs bezochten acht 1e jaars studenten Bouwkunde, Avans Hogeschool een bouwproject van Moeskops’ Bouwbedrijf. Tijdens deze ‘Bouworientatiedag’ van Bouwend Nederland, werden de studenten ontvangen op de bouwlocatie van het bijzondere project: CPO meer&deel Eindhoven.

Dit is een woonproject met 18 woningen en 22 appartementen waarbij de CPO vereniging bewust heeft gekozen voor het delen van sommige functies, zoals bijvoorbeeld een logeerruimte en klusruimte, ook de tuin wordt gedeeld. Bovendien wordt het een buurt met duurzame woningen en waar ruimte is voor diversiteit aan huishoudens.

Bij de ontwikkeling en realisatie van een project komt veel kijken, er zijn veel disciplines en specialisaties die een bijdrage leveren aan de uiteindelijke realisatie van een bouwproject. Dat betekent dat de bouwwereld veel carrièremogelijkheden biedt; van architect, planontwikkelaar, duurzaamheidspecialist tot werkvoorbereider, uitvoerder, projectleider. De studenten kregen uitleg over het gehele bouwproces en konden uiteraard ook vragen stellen aan de aanwezige vakmensen.

Overigens was de verhouding man/vrouw met betrekking tot de bezoekende studenten heel goed; namelijk 5/3. Geweldig om te zien dat steeds meer vrouwen geïnteresseerd zijn in de bouw.
De bouwwereld biedt immers volop variatie en carrièremogelijkheden, ook voor vrouwen!

Op de foto een aantal studenten.