Reparatie verzoek

Moeskops’ Bouwbedrijf biedt jaarlijks zo’n 15 stagiaires vanuit diverse opleidingen en leerniveaus een stageplek aan. We vinden het belangrijk om studenten kansen te bieden en aandacht te geven. Zodat ze de bouwwereld leren kennen en daardoor een goede keuze kunnen maken voor hun toekomst. Door theorie in de praktijk te zien, zodat ze inzichten krijgen in hun eigen interesses, kwaliteiten, wensen en ambities.

Vandaag in de spotlights: Lina Tadmiri. Lina is een enthousiaste 1e jaar studente Bouwkunde Avans Hogeschool Tilburg en loopt al een aantal weken stage bij ons en wel op het project Alfrink- en Sprongcollege in Deurne.

Moeskops’ Bouwbedrijf realiseert de nieuwbouw van het onderwijsgebouw. Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlak van 5.462 m2, verdeeld over 3 bouwlagen met diverse praktijklokalen. Een mooie project voor een leergierige stagiaire zoals Lina.

“Ik ben 1e jaars en weet wat de ‘standaard’ bouwmaterialen zijn. Maar dat er zoveel disciplines vertegenwoordigd zijn op een bouwproject, dat wist ik niet.” En dus heeft Lina nu al volop kennis kunnen maken met de carrièremogelijkheden die de bouwwereld biedt.

Lina heeft het prima naar haar zin bij Moeskops’ Bouwbedrijf. “Ik leer heel veel, heb het gezellig en iedereen is heel behulpzaam en geduldig om mij allerlei zaken uit te leggen. En dat is heel fijn! De diversiteit en verantwoordelijkheid van een uitvoerder trekt mij wel, dat vind ik heel interessant. Trouwens, architect worden lijkt me ook wel wat.”

Gelukkig heeft Lina nog even de tijd om over haar toekomst na te denken, maar dat het de bouwwereld wordt, lijkt een uitgemaakte zaak.

En dat is het doel van een stage: jongeren ondersteunen in hun keuze en enthousiasmeren voor de bouwwereld. De bouw biedt immers volop carrièremogelijkheden en kansen!