Reparatie verzoek

Moeskops’ Bouwbedrijf biedt jaarlijks zo’n 15 stagiaires vanuit diverse opleidingen en leerniveaus een stageplek aan.

We vinden het belangrijk om studenten kansen te bieden en aandacht te geven. Zodat ze de bouwwereld leren kennen en daardoor een goede keuze kunnen maken voor hun toekomst.

Vandaag in de spotlights: Sil Hoeks. Sil is 16 jaar en 4e jaars leerling BWI (Bouwen, Wonen, Interieur) op het Pius X-college in Bladel. Zijn stageplek is het nieuwbouwproject Alfrink- en Sprongcollege in Deurne.

Hier kan hij een aantal weken ervaren wat de bouw inhoudt. Welke disciplines, kennis en kunde zijn er nodig om een dergelijke bouw te verwezenlijken. Een stage is een prima manier om dat soort zaken te ontdekken. Om theorie in de praktijk te zien, om inzichten te krijgen zodat je na afloop van de stage meer weet over je eigen kwaliteiten en interesses.

Inmiddels zit de helft van zijn stage er op. En hoewel Sil het vroeg opstaan een groot nadeel vindt van de bouw, is hij enthousiast. “Er is zoveel te zien op een bouwplaats, er komt zoveel bij kijken, en het is gezellig!” Op de vraag of hij al weet waar zijn voorkeur ligt: “Ik wil graag timmerman worden, maar of dat dan in een werkplaats is of juist op de bouw, weet ik nog niet.”

Een prima keuze van Sil, want zij die met hun handen werken zijn de helden van de toekomst!