Reparatie verzoek

Eind januari startte Jarno Cleven zijn stage bij Moeskops’ Bouwbedrijf. Jarno is 3e jaars student HBO bouwtechnische bedrijfskunde aan Avans Hogeschool.

Zijn studiekeuze maakte hij overtuigd, nu nog kijken hoe het in de praktijk allemaal werkt. Jarno koos meteen voor de afdeling werkvoorbereiding. Hier kon hij meer technische kennis opdoen. Door veel te vragen, zich leergierig op te stellen en alles aan te pakken is hij ‘veel wijzer’ geworden.

Het vak van werkvoorbereider ligt hem namelijk wel. “Het werk is heel gevarieerd, je hebt te maken met planning, kosten, aanpassen van begrotingen en tekeningen. Die diversiteit vind ik erg leuk. Het is ook heel interessant om te ontdekken hoe de geleerde theorie zich verhoudt tot de praktijk. Ik ondervind nu dat het vak ‘projectmanagement’ deels bepaald wordt door het karakter van het bedrijf. Elk bedrijf benadert het op een andere manier.”

De keuze om bij Moeskops’ Bouwbedrijf stage te lopen, bracht Jarno meer dan alleen maar praktijkervaring en kennis. Het bracht hem ook inzicht in zijn toekomst. De stage beviel immers beide partijen zo goed, dat Moeskops Jarno heeft gevraagd om zich aan hem te binden.

Dat betekent dat Jarno eerst van zijn zomervakantie gaat genieten en daarna zijn opleiding vervolgt in een duale vorm. Da’s best pittig, want je combineert werk (3 dagen per week) met je studie (2 dagen per week) en sluit daarvoor een onderwijsarbeidsovereenkomst af met de intentie daarna volledig in dienst te komen.

Mooi dat een stage zoveel kan bijdragen aan de start van je carrière in de bouw! De bouwwereld biedt namelijk volop carrièremogelijkheden en kansen.