Reparatie verzoek

Februari jl. is Samed Sahin gestart met zijn stage bij Moeskops’ Bouwbedrijf. Samed is
3e-jaars student middenkader bouwkunde aan ROC te Tilburg.

Zijn missie is kennismaken met alle facetten van de bouw. Samed loopt een halfjaar lang,
4 dagen per week stage op het CPO project ‘De Scherf’ in Eindhoven. 40 woningen vormen straks een buurt met duurzame woningen, met een diversiteit aan woningtypen en bouwmaterialen. “Zo zijn de woningen opgebouwd uit HSB wanden en kanaalplaatvloeren. Het is gaaf om zo’n diversiteit aan woningen, appartementen en materialen in de praktijk te zien”, aldus Samed.

Tijdens zijn stage komen er allerlei vragen naar boven, over de werkwijze, of materiaalkeuze of de planning. “De collega’s nemen alle tijd om mijn vragen te beantwoorden en dingen toe te lichten, bovendien is de sfeer heel goed. Dus de stage verloopt fijn.” Samed heeft ook een dag op kantoor meegelopen, om kennis op te doen bij de diverse afdelingen zoals, inkoop, calculatie en werkvoorbereiding. Financiële beheersing van een project vindt hij heel interessant. Maar of dat nog interessanter is dan architect worden, daar twijfelt hij nog over. Al ziet hij nu wel in dat een goede balans tussen werken op kantoor en werken op de bouwplaats erg aantrekkelijk is.

Volgend jaar zal Samed stage gaan lopen bij een architectenbureau, om zo een goede keuze te kunnen maken met betrekking tot zijn studierichting.

En dat is nou precies het doel van een stage: jongeren ondersteunen in hun keuze voor de toekomst én enthousiasmeren voor de bouwwereld.
Een wereld vol carrièremogelijkheden en kansen!