Reparatie verzoek

Zodra kinderen naar school gaan vragen we deze kleuters al wat ze later als ze groot zijn, willen worden. Die vraag is op die leeftijd leuk, maar voor een kind van een jaar of 15 is dat wel degelijk een belangrijke en vaak ook moeilijke vraag. Kinderen die een doel hebben, rollen vaak makkelijker door hun schoolcarrière en bovendien hebben zij vaak realistische verwachtingen. Daarom is voorlichting en ondersteuning bij hun beroepskeuze zo belangrijk.

Dus organiseerde het Rythovius College Eersel een voorlichtingsdag waarvoor diverse bedrijven met verschillende disciplines waren uitgenodigd. Moeskops’ Bouwbedrijf werd vertegenwoordigd door uitvoerder Rens van Breugel.

Tijdens een aantal speeddates konden leerlingen allerlei vragen op de uitvoerder afvuren. Rens kon toelichten wat de mooie uitdagingen zijn van het uitvoerders-vak. Door het gesprek hebben de leerlingen meer inzicht gekregen: een uitvoerder staat niet alleen ‘in de klei’, nee hij heeft ook allerlei taken op het gebied van planning, administratie en veiligheid.

Al met al waren de leerlingen zeer geïnteresseerd. We hopen dan ook dat ze zich meer bewust worden van het feit dat een praktijkgerichte studie volop mogelijkheden en kansen biedt en dat de bouwwereld meer is dan stenen stapelen.

Wellicht zien we één van de leerlingen nog ooit terug op een bouwplaats; als stagiaire of misschien als uitvoerder of als timmerman…