Reparatie verzoek

Moeskops’ Bouwbedrijf heeft veel aandacht voor training, ontwikkeling en goede communicatie, maar zeker ook voor een veilige, gezonde werkomgeving. Daar hoort, naast de ‘standaard’ persoonlijke beschermingsmiddelen, ook bescherming tegen de zon bij!

Dus stelt Moeskops’ Bouwbedrijf beschermende middelen beschikbaar én wordt er verwacht dat de werknemers deze middelen ook daadwerkelijk gebruiken.

Daarom kregen onlangs al onze bouwmannen en bouwvrouwen een Blissé bril, een bril met UV-bescherming.

Langdurige blootstelling aan UV-stralen kan namelijk leiden tot een aantal oogproblemen. Het hoornvlies kan beschadigen, de ooglens kan troebel worden waardoor het zicht vermindert. En ook kan de centrale visie afnemen, wat het moeilijker maakt om details te zien.

Alle bouwmannen en –vrouwen kregen ook een flacon zonnebrand ter bescherming van hun huid. Overigens horen we regelmatig de bouwvakkers roepen: “Ik hoef me niet in te smeren, ik verbrand niet.” Maar dat is een groot misverstand!!

Je huid verbrandt misschien niet, maar de UV-stralen hebben wel effect op je huid. UVB-stralen beschadigen de huid en dat verhoogt het risico op huidkanker. De snelle opmars van deze kanker willen we uiteraard een halt toe roepen!

Naast UVB-stralen, straalt de zon ook UVA-stralen uit. Deze stralen verouderen de huid, hierdoor kunnen rimpels en lijntjes vroegtijdig optreden. En dan hebben we het uiteraard niet alleen over lachrimpels… 😉

Genoeg redenen dus om de zonnebril op te zetten en goed te smeren!