Reparatie verzoek

De juiste ingrediënten voor een officiële start bouw handeling: een mooie lucht, een heerlijk herfstzonnetje en enthousiaste mensen.

Donderdagmiddag heetten Henry van der Kemp (Moeskops’ Bouwbedrijf), Joost Lobée (Woningstichting Compaen) en Gaby van den Waardenburg (gemeente Helmond) alle genodigden welkom op het bouwproject aan de Van der Weidenstraat in Stiphout.
“Ondanks wat hobbels is het team ervoor gegaan en is het gelukt om nu al te starten #hetkanwel. Er wordt gebouwd voor belangrijke doelgroepen die het lastig hebben in de huidige markt om aan passende woonruimte te komen. Met dit plan kunnen ze in hun vertrouwde omgeving blijven wonen”, aldus de sprekers.

In een bouwteamsamenwerking met opdrachtgever Woningstichting Compaen, architectenbureau De Loods en aannemer Moeskops’ Bouwbedrijf worden er 30 appartementen gerealiseerd: 12 zorgstudio’s voor jongeren tot 23 jaar in het ene gebouw.
In het andere gebouw 18 studio’s voor mensen met een verstandelijke beperking.
Een prachtig initiatief van Stichting Stiphoudt, opgericht door de ouders van de toekomstige bewoners.

Inmiddels was er al gestart met de werkzaamheden. Maar een officiële start bouw handeling had nog niet plaatsgevonden. Tot afgelopen donderdag!

Ad van de Brand (Stichting Stiphoudt) en een toekomstige bewoner drukten gezamenlijk om de knop om de start van de bouw ‘vol vuur’ te benadrukken. En uiteraard hoorde daar ook een toost met bubbels bij!