Reparatie verzoek

Tony Sharbat werd 23 jaar geleden geboren in Aleppo. Hij is 1e jaars student Bouwkunde aan Avans Hogeschool Den Bosch en sinds een paar weken loopt hij stage bij Moeskops’ Bouwbedrijf.

“Mijn vader had in Syrië een engineersbureau, samen met een partner. Hierdoor is mijn interesse in bouwkunde ontstaan en dus ook mijn keuze voor de studie Bouwkunde.
In Syrië had ik mijn HAVO diploma reeds behaald, maar helaas was deze in Nederland niet geldig. Middels volwassenenonderwijs heb ik daarom alsnog in redelijk korte tijd mijn Nederlandse HAVO diploma behaald om daarna direct te starten met mijn HBO studie en de daarbij behorende stage.”

Moeskops’ Bouwbedrijf heeft een diversiteit in zowel opdrachtgevers als opdrachten. We realiseren en ontwikkelen, al dan niet in eigen beheer, utiliteitbouw, scholen, woningbouw en zorg. Voor Tony was dat de trigger om bij ons te ‘solliciteren’ naar een stageplek. En daar heeft hij tot nu toe geen spijt van. “Iedereen is erg behulpzaam en heeft tijd en aandacht voor mijn vragen.”

Tony zal gedurende 10 weken o.a. meekijken bij de realisatie van het nieuwe bedrijfspand van Nerus in Hapert. En ook wordt hij betrokken bij de renovatie van La Casserole in Best. Hier zal hij ervaren hoe de basiskennis van het eerste studiejaar in de praktijk wordt toegepast.

Inmiddels zijn we drie weken verder en heeft Tony zijn mening over m.n. het vak van uitvoering al bijgesteld. “Het heeft mij verbaasd hoe divers en uitdagend deze functie is.” Ook daar is een stage voor bedoeld; ontdekken!

Moeskops’ Bouwbedrijf hecht veel waarde aan het begeleiden van enthousiaste studenten en het bieden van kansen en uitdagingen. In korte tijd heeft Tony al laten zien hoe leergierig en betrokken hij is. Hij is ervan overtuigd dat hij binnen de bouwwereld mooie kansen krijgt welke hij zeker gaat benutten. Want niet ondanks wat hij heeft meegemaakt, maar DANKZIJ wat hij heeft meegemaakt geldt voor hem:
“Met de juiste inzet en overgave biedt een nieuw land nieuwe kansen!”