Reparatie verzoek

Als leerbedrijf ben je onmisbaar voor de ontwikkeling van (nieuwe) medewerkers in de bouw. Je deelt je kennis, ervaring en begeleidt leerlingen zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot vaklieden. Je biedt leerlingen een goede en veilige werkplek, waar ze de werkprocessen en werkzaamheden ervaren die bij het bouwproces horen.

Moeskops’ Bouwbedrijf begeleidt jaarlijks een aantal leerlingen. Een goed leerbedrijf wordt gevormd door goede leermeesters.

Dus namen onze leermeesters onlangs weer deel aan de tweejaarlijkse nascholing. Ze werden op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen en ook was er ruimte om ervaringen te delen, te discussiëren. Het thema ‘het puberbrein’ biedt genoeg stof wat dat betreft.

De puberteit is een fase waarin jongeren leren om abstract en hypothetisch te denken. Ze hebben veel aandacht voor zichzelf, met name voor hun uiterlijk (en dat van anderen…) en zijn dus extreem zelfbewust. Ook ontwikkelen ze onafhankelijkheid en zijn ze volop bezig met ‘Wat wil ik?’ ‘Wie ben ik?’

Dat is best pittig voor pubers, zeker omdat de invloeden van anderen een grote rol spelen. En dat alles maakt het ook best pittig voor de leermeesters. 😉
Want hoe houd je hun aandacht vast, hoe houd je ze gemotiveerd, hoe bewaak je hun voortgang. Dan is kennis en ervaringen delen met andere ‘praktijk’ deskundigen superfijn!