Reparatie verzoek

Bij de start van het appartementencomplex D’n Toversnest te Heeze werd de monumentale klokkenstoel verwijderd met de gedachte dat deze zou worden gerestaureerd en teruggeplaatst op het dak van het voormalige klooster. Helaas voldeed de bouwkundige kwaliteit van de klokkenstoel niet aan de verwachting. Daarom en ook met het oog op toekomstig onderhoud, heeft men er uiteindelijk voor gekozen om een nieuwe klokkenstoel te laten maken door Bersselaar Constructie.

Voor dit pand, een gemeentelijk monument, werd de aanvraag omgevingsvergunning voor het terugplaatsen van een klokkenstoel in cortenstaal onlangs goedgekeurd. Ook de erfgoedcommissie adviseerde positief op de aangevraagde vergunning.  Het element zal in eerste instantie staalkleurig zijn, maar door weersomstandigheden en de luchtvochtigheid ontstaat langzaam een oranjebruine corrosielaag.

Vandaag werd door Moeskops’ Bouwbedrijf de nieuwe klokkenstoel op haar plaats gehesen op het dak van D’n Toversnest.

Met het plaatsen van de expressieve klokkenstoel krijgt D’n Toversnest een extra mooie uitstraling die past bij het prachtige monumentale pand. De gevel van het voormalige klooster is tijdens de verbouwingswerkzaamheden geheel in tact gebleven.