Reparatie verzoek

Onlangs bezochten studenten van de minor Circulaire economie van de Fontys, één van onze projecten; de bouwplaats in Bladel. Moeskops’ Bouwbedrijf realiseert hier de renovatie, transformatie en uitbreiding van een nieuw gemeenschapshuis in Bladel.

Een uitdagend project waar veel disciplines samenkomen. Waar we, zoals bij al onze projecten, volop aandacht besteden aan het terugdringen van energieverbruik, duurzaam inkopen, afval beperken, afval scheiden én aan circulair en energieneutraal bouwen.

Maar…we willen meer! We willen circulariteit verder inbedden in onze projectontwikkeling! En dus zijn we op zoek naar een hulpmiddel waarmee we gemakkelijk en inzichtelijk, circulaire keuzes kunnen maken bij het ontwerp van een gebouw. Waarbij ook aandacht is voor het kostenaspect.

5 Studenten gaan dit voor Moeskops onderzoeken. Zij volgen naast hun HBO studie ook de minor Circulaire economie.

Jannes Kersten (23) is 3e jaars student Vastgoedkunde aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Hij koos voor deze minor omdat het een actueel onderwerp is, wat in de toekomst steeds belangrijker gaat worden. Hij hoopt door de minor en de onderzoeksopdracht: “een dieper inzicht te krijgen in innovatieve circulaire praktijken die de bouwsector helpen te transformeren naar een meer duurzame en circulaire industrie.”

Ivar Vincken (20) is 2e jaars student International Business student aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht. Hij koos voor de minor omdat circulariteit en duurzaamheid in de toekomst belangrijke factoren zijn binnen het bedrijfsleven en bedrijfscultuur. “Door de opdracht met Moeskops’ Bouwbedrijf hoop ik een goed beeld te krijgen van een bedrijf die te maken krijgt met circulariteit in de praktijk”, aldus Ivar.

Evy Beerkens (20) is 3e jaars student Facility Management student aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen in Nijmegen. Zij heeft voor deze minor gekozen omdat ze gelooft dat het in de toekomst veel toegevoegde waarde zal hebben voor bedrijven. “Op dit moment kan ik slechts op kleine schaal een circulaire bijdrage leveren, maar ik hoop met deze minor later een grotere impact te kunnen hebben. Door deze opdracht hoop ik meer te leren over de vastgoedwereld en hoe circulariteit daar een rol speelt en zal gaan spelen in de toekomst”.

Mats Voesenek (24) is 3e jaars student Vastgoedkunde aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Hij koos deze minor omdat hij gelooft in de kracht van duurzaamheid en het hergebruik van materialen. Zijn doel is meer inzicht te krijgen in hoe circulaire principes kunnen worden toegepast in de bouwsector.

Gijs Verschuren (20) is 3e jaars student Technisch Bedrijfskunde aan de Fontys in Eindhoven. “Duurzaamheid en circulariteit zijn in de toekomst van belang en wil hier graag aan meewerken. Hierbij wil ik nieuwe inzichten krijgen hoe dit het beste kan worden opgelost”, aldus Gijs.