Reparatie verzoek

In Moergestel gaat Moeskops’ Bouwbedrijf de voormalige basisschool Bienekebolders, transformeren van school naar appartementen voor o.a. starters. De karakteristieke voorgevel zal hierbij behouden blijven.

In de ontwerpfase is gekeken naar de meest duurzame oplossing: hoe bouwen we zo klimaatneutraal mogelijk, welke grondstoffen kunnen we hergebruiken. Dat proces was best pittig, maar ook uitdagend.

Dat het proces van hergebruik ook simpel kan zijn bleek afgelopen week. Tegenover het transformatie project is Scouting Moergestel druk met het inrichten van hun nieuwe terrein aan de Bosstraat. Enkele maanden geleden vroegen zij of er ‘iets’ gedaan werd met de grote zwerfkei die op het schoolplein ligt, ooit via een stichting geschonken aan de school. En ook een rioolpijp had hun aandacht getrokken. “Het zouden mooie onderdelen zijn voor het nieuwe terrein van de Scouting, mogen wij ze hebben…?”

Inmiddels zijn de kei en de rioolpijp door een plaatselijke firma verplaatst van het schoolplein naar het scoutingsterrein. Een mooi staaltje ‘circulariteit’.

Simpel, om op deze manier een ‘steentje’ bij te dragen! 🙂