Reparatie verzoek

Jaarlijks vinden gemiddeld zo’n 15 stagiaires vanuit diverse leerniveaus en opleidingen een stageplek bij Moeskops’ Bouwbedrijf. Wij vinden het belangrijk om studenten aandacht te geven en ze een kans te bieden om te ontdekken wat de vele mogelijkheden zijn binnen de bouwsector. De bouw biedt immers volop variatie!

Thijs van de Ven, 3e-jaars student Bouwkunde aan Avans Hogeschool Tilburg, startte 5 maanden geleden zijn beroepsspecifieke stage bij Moeskops’ Bouwbedrijf. Van zijn studiekeuze was hij overtuigd, nu nog meekijken, meewerken en ervaren waar zijn match zou liggen binnen de bouw. De eerste 6 weken draaide Thijs mee op de afdeling calculatie. Voor diverse projecten maakte hij onder begeleiding begrotingen, ook keek hij offertes na. Dat werk beviel hem goed.

Het juiste gevoel kreeg hij echter toen hij startte op de afdeling werkvoorbereiding. De variatie in het werk en in de contacten met onderaannemers, het bezoeken van een bouwplaats, de LEAN planningssessies en het zoeken naar oplossingen om onverwachte uitdagingen op een project aan te pakken, dat paste hem meer. Als volwaardige collega heeft hij op de afdeling werkvoorbereiding 14 weken meegedraaid en veel ervaring opgedaan.

Thijs heeft een beter beeld gekregen van hoe het reilt en zeilt binnen de bouw. Hij heeft ook een beter beeld gekregen van zijn toekomst en dat is na zijn HBO opleiding als werkvoorbereider starten. Om later misschien door te groeien naar projectleider.

Dankzij deze stage is zijn missie duidelijker en daar is Thijs heel blij mee en wij natuurlijk ook. Stiekem zijn we ook trots dat wij enthousiaste jongeren een kijkje kunnen geven in onze wereld: de bouwwereld, waar je kunt bouwen aan je toekomst!