Reparatie verzoek

Judith Spanjers, 1e jaars studente Bouwkunde aan Avans Hogeschool in Den Bosch loopt sinds een paar maanden stage bij Moeskops’ Bouwbedrijf.

Judith is haar stage gestart op het project ’32 appartementen Berlicum’. Voor haar betekende dat, ondanks dat ze in Bergeijk woont waar Moeskops gevestigd is, vroeg opstaan om mee te rijden met de collega’s richting de bouwplaats in Berlicum.

Hier heeft ze al een aantal aspecten van de bouw mogen ervaren. Zo heeft ze inmiddels veel respect voor een uitvoerder. “Hij moet zoveel regelen, zoveel bellen en dan ook nog allerlei administratieve taken uitvoeren, daar had ik totaal geen idee van.”

Nadat Judith 8 weken werkzaam is geweest op de bouwplaats, loopt ze nu nog een paar weken mee op de afdeling werkvoorbereiding. Judith hoopt tijdens haar stage te ontdekken welke richting haar het meest zou passen. Werkvoorbereiding vindt ze interessant: “De variatie in contacten met relaties, maar ook de variatie in werkzaamheden vind ik tof. Bovendien blijft je in het gehele bouwproces contact houden met de andere afdelingen zoals inkoop en calculatie.”

Maar Judith was altijd al geïnteresseerd in bijzondere bouwwerken. Zo is ze erg gecharmeerd van het Noorse dorp Ålesund. “Het ontwerp van die huizen in de haven vindt ik zo mooi en zo bijzonder.” Dus een vervolgstudie aan de Universiteit om architect te worden is ook een optie. Maar gelukkig heeft ze nog een aantal jaren om hierover na te denken.

Dat haar toekomst in de bouwwereld ligt is echter nu al duidelijk. En dat is mooi want de bouwwereld biedt volop variatie en carrièremogelijkheden. Ook voor vrouwen!
#Girlpower