Reparatie verzoek

Moeskops’ Bouwbedrijf heeft een duurzaamheidsmissie. We willen circulariteit in al haar facetten steeds verder inbedden in onze projecten.

Studenten van de minor “Circulaire economie” zijn daarom onlangs een onderzoek gestart naar de verbetermogelijkheden ten aanzien van het ontwikkelen van bouwprojecten. Traditioneel bouwen versus bio-based bouwen.

Tijdens DDW (Dutch Design Week) toonden we al, in samenwerking met BrabantWonen en Buro Kade een proefopstelling van een bio-based ontwerp met duurzame materialen. Zo was o.a. de buitengevel opgebouwd uit kurk.

Om onze CO2 footprint zo laag mogelijk te houden is onderzoek en de zoektocht naar duurzamere toepassing van materialen een constante factor. En ook een fascinerende factor. Daarom gaven Robin Albers (Alba Concepts) en Henry van der Kemp (Moeskops’ Bouwbedrijf) onlangs een gastcollege over circulariteit aan Fontys studenten.

De duurzaamheidsmissie vormt een uitdaging, we moeten verder durven kijken en outside the box durven denken. Hoe tof is het dan om kennis, ervaring en vernieuwingen uit te wisselen met studenten.