Reparatie verzoek

Onlangs bezochten studenten van de minor Circulaire economie van de Fontys één van onze projecten; de bouwplaats in Bladel. Moeskops’ Bouwbedrijf realiseert hier de renovatie, transformatie en uitbreiding van een nieuw gemeenschapshuis in Bladel.

Een uitdagend project waar veel disciplines samenkomen. Waar we, zoals bij al onze projecten, volop aandacht besteden aan het terugdringen van energieverbruik, duurzaam inkopen, afval beperken, afval scheiden én aan circulair en energieneutraal bouwen.

Maar…we willen meer! We willen circulariteit verder inbedden in onze projectontwikkeling!

In de regel wordt een project ontwikkeld op basis van door de overheid gestelde regelgeving en de uitvraag (door de opdrachtgever) van het project. We zijn op zoek naar een hulpmiddel waarmee we gemakkelijk en inzichtelijk circulaire keuzes kunnen maken bij het ontwerp van een gebouw. Bij deze keuzes is het van belang dat ook het kostenaspect is opgenomen.

De studenten die deze opdracht graag willen uitvoeren worden binnenkort uitgenodigd om hun pitch houden.

Moeskops is voor de 5e keer betrokken bij de minor Circulaire economie omdat we het belangrijk vinden om de volgende generaties te betrekken bij het belang van circulariteit en duurzaamheid.