Reparatie verzoek

Yasemin Kalender is 1e jaars studente Bouwkunde aan Avans Hogeschool te Tilburg. Ze is onlangs gestart met haar stage bij Moeskops’ Bouwbedrijf.

Ze zag onze bouwhekdoeken bij het renovatieproject Govers Accountants in Eindhoven, belde ons, werd uitgenodigd voor een gesprek bij ons op kantoor en werd daarna direct aangenomen. Inmiddels zitten haar eerste weken erop.

Die start in de bouwwereld was wel even wennen voor Yasemin: “In het begin van mijn stageperiode was het erg koud en bovendien moet je al om 7 uur op de bouwplaats staan, dat is best pittig.” Ze vervolgt: “Ik ben altijd wel heel nieuwsgierig geweest naar het werk én de organisatie op een bouwplaats.”

Yasemin groeide op met het idee dat ze later architect zou worden, net als haar nicht. Sinds het begin van haar studie kijkt ze vanuit een bouwkundig/architectonisch perspectief naar gebouwen. Maar naast een toekomst als architect staat ze ook open voor andere opties.

De bouwwereld biedt diversiteit en dus een grote verscheidenheid aan carrière- mogelijkheden, voor zowel mannen als vrouwen! Die veelzijdigheid is iets wat Yasemin in korte tijd ook is opgevallen. Het is vaak een combinatie van papier- en regelwerk en het meewerken op de bouwplaats. “De begrotingen vind ik niet zo interessant, de verantwoordelijkheden die een uitvoerder of een projectleider heeft, trekken mij juist wel weer aan. Binnen de deadlines van een bouwproject zit een bepaalde vrijheid, dat vind ik heel belangrijk, dat past bij mij.”

Gedurende haar stage is Yasemin werkzaam op het project Floriaan in Bladel. Een prachtig project waar sprake is van zowel nieuwbouw, revitalisatie als transformatie. Binnen het bouwteam heerst een prima sfeer, iedereen is behulpzaam en neemt de tijd om Yasemin uitleg en inzicht te geven in de diverse werkzaamheden. In de pauzes is er tijd voor grappen en grollen en ook dan staat Yasemin ‘haar mannetje’.

Yasemin is ambitieus en beseft welke impact bouwmaterialen op het milieu hebben. Ze hoopt later dan ook te werken aan projecten waar men bewust kiest voor duurzame, innovatieve materialen.