Reparatie verzoek

Moeskops Bouwbedrijf - biobased - duurzaam - circulair

In Zundert realiseert Moeskops’ Bouwbedrijf, Rootz: hét kennis- en innovatiecentrum voor en van de boomkwekerij.

Het kenniscentrum zal één van de belangrijkste onderdelen zijn van BCT in Zundert. Bedrijventerrein Business Centre Treeport brengt bedrijven uit de boomteeltsector samen en wordt de kennis-hub voor de boomteeltsector.

Het gebouw is innovatief, circulair én duurzaam. Er is dan ook gekozen voor biobased gevelbeplating.

De houtkleurige gevelplaten zijn Resysta Recycle rijstvliescomposiet platen. Ze zijn gemaakt van gerecycled biobased rijstresidu en een hoogwaardige kunststof matrix en door-en-door gekleurd. Dat heeft als voordeel dat het materiaal onderhoudsarm is en voordeliger te produceren. Ook is er kleinere kans op geringe kleurverschillen en is het materiaal veel minder gevoelig ten aanzien van krassen of andere mechanische beschadigingen.

De antracietkleurige gevelplaten zijn Nabasco© platen. Deze zijn gemaakt van biobased of hernieuwbare materialen zoals Nederlands riet en gerecycled en hernieuwbare onthardingskalk, in combinatie met een hars. Het materiaal is duurzaam, onderhoudsvrij en dus zeer geschikt voor veeleisend buitengebruik.

De witte gevelplaten zijn van Kerloc. Dit is een 100% circulaire en biobased gevelbekleding. De panelen worden gemaakt van populierenhout dat gekapt wordt voor uitbreiding van het wegennet. Deze restafvalstroom wordt bewerkt tot draadvezels waar ook natuurlijke mineralen aan toe worden gevoegd. Tijdens dit proces ontstaat er een exotherme reactie wat een verhardingsproces in gang zet en waardoor er geen oven nodig is. Dit resulteert uiteindelijk in een uniek, betaalbare, biobased gevelpaneel.

Moeskops Bouwbedrijf - biobased - duurzaam - circulair