Reparatie verzoek

Vrijdag werd de realisatieovereenkomst ondertekend door Joost Lobée, bestuurder Compaen, en Marcel Oerlemans, algemeen directeur Moeskops’ Bouwbedrijf.

Binnen twee jaar na de start van dit bijzondere project is het officiële moment een feit. “Ondanks de Corona perikelen, prijsstijgingen en oplopende levertijden heeft het bouwteam elkaar vastgehouden i.p.v. losgelaten”, aldus Lobée. “Het kan wel”, vult hij aan. “Volgende week gaan de palen de grond in.”

En daar zit de kracht van integraal samenwerken. Inmiddels is het sloopwerk nagenoeg afgerond en start volgende week de bouw. Dan wordt de omvang van de twee gebouwen, ontworpen door De Loods Architecten, zichtbaar. In één gebouw realiseren we 12 zorgstudio’s voor jongeren tot 23 jaar. In het andere gebouw realiseren we 18 studio’s voor mensen met een verstandelijke beperking.

De toekomstige bewoners en hun ouders zijn enorm blij en enthousiast. Het creëren van een passende woonruimte in hun eigen buurt, vlakbij ‘huis’ wordt werkelijkheid door positieve volharding van alle betrokken partijen.

Een prachtig initiatief van Stichting Stiphoudt, opgericht door de ouders van de toekomstige bewoners. In de Van der Weidenstraat krijgen deze jongeren een prachtig ‘thuis’.

#hetkanwel