afbeelding links

Social Return

Maatschappelijke betrokkenheid

Wij zijn van mening dat iedere organisatie zijn verantwoordelijkheid moet nemen en zijn steentje moet bijdragen aan de maatschappij.  Naast commerciële doelen, die nu eenmaal nodig zijn om als commercieel bedrijf te kunnen blijven bestaan, stellen we onszelf daarom ook maatschappelijke doelen. De essentie hiervan is dat onze bedrijfsvoering zodanig wordt ingericht dat er tevens opbrengsten zijn op sociaal-maatschappelijk vlak.

Hierbij kunt u denken aan activiteiten en/of verbeterprojecten op het gebied van: 

 • > Duurzame inzetbaarheid van medewerkers (opleiding en ontwikkeling, gezondheid, vitaliteit)
 • > Milieu
 • > Veiligheid
 • > Social return

 

Social Return

Hoewel onze opdrachtgevers niet altijd dezelfde doelgroepen definiëren, gaat het hierbij in het algemeen om het creëren van stageplaatsen, leerplekken en/of arbeidsplaatsen. Moeskops' geeft hier echter een nog wat ruimere invulling aan.

Opleiding en begeleiding

Het beschikbaar stellen van stage-en opleidingsplaatsen t.b.v. het onderwijs is één van de doelstellingen uit ons strategisch ondernemingsplan. Al vele jaren vullen we jaarlijks 15-20 opleidingsplaatsen in t.b.v. leerlingen van VMBO’s, ROC’s en HBO-instellingen. Daarnaast hebben we over de afgelopen jaren gemiddeld een 8-tal leerlingen in opleiding gehad, die de opleiding timmeren MBO niveau 2 of niveau 3 volgen. Wij zijn door diverse kenniscentra erkend als officieel leerbedrijf. Voor de bouwopleidingen is dit door het kenniscentrum Fundeon en voor de hout-en meubel opleidingen is dit door het kenniscentrum Stichting Hout & Meubel. Voor secretariële opleidingen zijn we door het kenniscentrum Ecabo erkend. Uiteraard hebben onze leerlingen behoefte aan deskundige begeleiding en aansturing. De individuele leerling wordt dan ook begeleid door een speciaal daarvoor opgeleide leermeester, die door het volgen van jaarlijkse herhalingsdagen up to date blijft. Daartoe beschikken wij over een 10-tal, door één van de kenniscentra erkende leermeesters. Dat onze werkwijze en aanpak breed wordt gewaardeerd bleek ook in 2009, toen wij zijn uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf van Nederland in de bedrijfstak Bouw & Infra.

Leerlingbouwplaatsen

We hebben een lange historie in het uitvoeren van Leerlingbouwplaatsen, een door het kenniscentrum Fundeon officieel als zodanig erkend project. Ook op het gebied van Leerlingbouwplaatsen hebben wij onze sporen verdiend. In 2013 vond het kenniscentrum Fundeon het gepast om ons project "Nieuwbouw Brabantiaterrein" te Waalre voor te dragen als één van de drie genomineerden voor "de Beste Leerlingbouwplaats van Nederland". Dit keer moesten we de eer aan een ander project laten. We zijn echter wel trots op de hernieuwde erkenning voor onze inzet om jongeren een toekomst te bieden binnen onze sector. 

Aanvullende activiteiten

Uit het voorgaande mag blijken dat wij een warm voorstander zijn van het beschikbaar stellen van stage-en opleidingsplaatsen.

Onze betrokkenheid gaat echter nog verder. Dit door het:

 • > mede organiseren van open dagen bij ROC’s/Opleidingsbedrijven,
 • > aanbieden van docentenstages aan docenten van VMBO’en ROC’s,
 • > organiseren van bouwplaatsbezoeken voor scholen.

Daarnaast participeren wij nog in diverse overlegvormen en projecten, zoals:

 • > Regionale Commissie Beroepsonderwijs Bouw & Infra Zuid-Oost Brabant (ROC Helmond, Summa College Eindhoven,
 • > Opleidingsbedrijf SBRH Mierlo,
 • > Opleidingsbedrijf AmbachtsCOOL Veldhoven,
 • > Kenniscentrum Fundeon, Bouwend ZO-Brabant,
 • > Avans Hogeschool,
 • > Sectorplatform Burgerlijke & Utiliteitsbouw (Kenniscentrum Fundeon, Bouwend Nederland, vakbonden, opleidingsbedrijven en diverse werkgevers),
 • > Brainport development, project Focus en Passie voor Techniek (Brainport, Summa College Eindhoven, Bouwend ZO-Brabant,

 

Overig
Logo kempisch bedrijvenpark